Empowerment, Goal Setting, Innovation, Mind, Personal Growth

Hur du kan bli av med din rädsla för spindlar snabbt

Spindlar. De små varelserna som skräckfilmer älskar att demonisera. Men vad kan du göra om du har en rädsla för spindlar?

Chansen är stor att du inte alltid har varit rädd för spindlar. Som barn var du förmodligen ganska nöjd med att låta spindlar och andra läskiga krypor vandra runt omkring dig. Då fick du plötsligt (kanske när din mamma skrek) att dessa små varelser var något att vara rädda för.

Och ibland är det sant – vanligtvis när den aktuella spindeln är giftig.

Men de flesta spindlar du troligtvis stöter på är ofarliga. “Allt” du behöver göra är att träna ditt sinne att acceptera detta.

Om din rädsla är djupt rotad och du inte ens kan möta ordet “spindel” behöver du mer hjälp än den här artikeln kan ge. Men om du inte är på det paranoida stadiet så här är några enkla knep som du kan tänka dig att utföra som kommer att minska eller eliminera din rädsla för spindlar:

Stäng ögonen och kläd upp spindeln i randiga färgade wellington-stövlar. Föreställ dig att vart och ett av sina åtta ben bär en annan regnbågefärgad bagage. När du har gjort det, se din spindel upp på en scen, tänd upp av en strålkastare och knacka dans i stövlarna.

Nästa upp, se din spindel (i en bur för att skydda dig vid behov) men föreställ dig den här gången att den har haft en graffitiattack som New York tunnelbanetåg du ser i filmer. En spindel med neongrön graffiti dunade över det på något sätt är inte samma skrämmande varelse som det var några minuter innan.

Tilltala ditt rationella sinne. Hur kan en liten varelse som är upptagen med att fånga flugor skrämma något som är 30 gånger högre (du!)? Du vet att du kan dra den fattiga spindeln och döda den med ett enda slag. Det vet det också. Vilket ger dig överhanden. Det är mycket snällare att flytta spindeln utanför – jag tycker att ett pappersark är bra för detta – och flytta den utanför räckvidden. Då blir ni båda lyckligare!

Om ingen av dessa fungerar. det är dags att träffa en specialist. Kolla in din lokala gula sidor för en hypnotisör – de borde kunna bota din rädsla för spindlar snabbt – eller skäm bort dig på ett hypnosspår. Var säker på att du kan bota din rädsla för spindlar snabbt och enkelt om du vill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *